Hey Dolfje Weerwolfje hier.

Dolf update 17-05-2020

Dolf is hier gekomen omdat de eigenaar niet meer bij hem durfde te komen nadat hij gebeten was. Dolf zat in een ren van ca 2 x 1 mtr in zijn eigen poep en pies. De eigenaar vertelde dat hij vond dat de hond vals was en extreem hard beet. Hij wilde hem de volgende dag laten doodschieten.

Deze meneer was de 2de eigenaar. Daarvoor was Dolf van Patricia die hem heel goed gesocialiseerd heeft waardoor hij ondanks maanden in t kenneltje toch erg open is naar mensen toe. Patricia haar man was bang van Dolf door zijn dreigen. Dolf was ca 7 maanden toen hij bij Patricia weg ging. Zij is nog altijd zeer betrokken bij Dolf.

Dolf was erg mager, had flinke diarree, geen bespiering bij het ophalen bij de 2de eigenaar.

Toen ik hem ophaalde reageerde hij in de kennel vriendelijk. Hij wilde er duidelijk uit en stak zijn poten door de tralies, stond op zijn achterpoten te springen maar liet zich door de tralies aanhalen. Toen de kennel open ging, de lijn had ik er al aan gedaan door de tralies heen, racete hij weg. Er was amper houden aan. Hup in een streep naar de auto. Daar wilde hij bij het in de auto zetten gelijk bijten. Ik wilde daar zsm weg en hem veilig stellen omdat hij zo door het dolle heen was dat ik bang was dat hij zou uitbreken. Dus knuffel in zijn bek gedouwd toen hij wilde bijten en hem hup zo in de auto getild. Bench dicht, deur dicht en wegwezen. Iets verder op ff uitgehuild om hoe hij er aan toe was en toen terug gereden.

Thuis Dolf gelijk maar gewassen omdat de lucht niet te harden was en er overal smeer klonten in zijn vacht zaten. Dat vond hij spannend maar hij liet het wel toe.

Toen hij kwam kon hij amper 100 meter lopen.

Wij hebben röntgenfoto’s laten maken en toen was er grote twijfel over zijn heup die deels uit de kom te drukken was. Later bleek de specialist er niet zo’n zorgen over te hebben en stelde dat dit kwam door de slechte voedingstoestand en bespiering. Hij heeft in het begin meerdere keren giardia gehad en bleef diarree houden. Daarom is hij op hypoallergeen voer gezet. Royal canin Hypo allergenic. Ondanks dat bleef hij mager en kreeg hij niet echt goede ontlasting. Nu heeft hij er zymoral bij ( alvleesklier enzym) en dat gaat goed. Hij heeft een periode B12 spuiten gekregen omdat deze waarde door de diarree en slechte voedingstoestand veel te laag was. In de periode dat dit laag was ging hij wanhopig op zoek naar leer om dat in een split second naar binnen te werken. Dit ging tot aan leren halsbanden aan toe, gewoon zo van de nek van een andere hond af gebeten en opgegeten. Op dit moment gaat het zo qua symptomen goed met zijn B12.

Dolf slaapt op de slaapkamer. En elke ochtend als wij wakker worden doet hij voor ons alle ramen op de slaapkamer open en controleert hij even de buitentemperatuur, komt een knuffel op bed halen en gaat weer voor het bed liggen.

Dolf woont hier samen met teven en reuen waarbij het met 1 intacte reu van de zelfde leeftijd niet goed gaat. Het kleinste hondje is 5 kilo de grootste 65 kilo. Het hondje van 5 kilo, een teefje, zet Dolf zo in de hoek. Dolf zelf weegt 39 kilo. Dat mag wat meer worden maar hij is niet meer schokkend mager.

Dolf houd van spetteren in ‘t water en heeft ook al eens gezwommen.

Op straat schrikt hij niet van verkeer en voelt zich ook oké in een winkelcentrum als hij daar maar is met zijn eigen mensen. Dolf is bij ons 2 keer een paar dagen in pension geweest en dat ging prima.

Echter als hij iets eetbaars heeft gepikt dan kom je er niet meer bij in de buurt en gromt hij als je binnen 2 meter komt. Wil je het toch afpakken dan bijt hij. Hij is bijna nooit te porren voor ruilen.

Als Dolf ergens geen zin in heeft dan moet je van goeden huize komen om het hem toch te laten doen. Dit kan gaan over naar binnen gaan, in de auto gaan, aan de riem gaan.. kortom het kan van alles zijn. Hij gaat langzamer lopen, kijkt je een keer waarschuwend aan en ga je door dan zegt hij hap. Die hap kan een blauwe plek of een gaatje tot gevolg hebben of een klembeet waar wij een breakstick voor gebruikten om onze arm weer heelhuids uit zijn bek te krijgen.

Wij hebben inmiddels een goede band opgebouwd door goed gedrag te belonen maar ook het duidelijk aangeven van grenzen. Die grenzen geven Dolf rust en duidelijkheid. Dat heeft hij nodig om respectvol met je te kunnen omgaan anders wordt het happen van kwaad tot erger!

Onze armen zijn niet meer blauw en wij kunnen hem ergens wegsturen als hij daar niet mag komen. Bijvoorbeeld uit de keuken sturen zonder dat dit grommen, dreigen en aanvallen tot gevolg heeft.

Eten stelen blijft een ding.. ook uit de pan of onder je arm door voor je bord. Hier is hij daarom meestal tijdens het eten even in de bench. In de bench als je weggaat is een slecht idee zoals bij de meeste wolfhonden.

Verder is Dolf echt een gezelligheidsdier. Hij ligt graag bij je in de buurt.

Bij het lopen aan de lijn heeft hij een gentle leader om zodat wij niet ‘gras-skiënd’ achter hem aan gaan. Op plekken waar dat verantwoord kan en mag loopt hij meestal los.

Dolf is niet wagenziek, iets wat veel voorkomt bij wolfhonden.

Dolf heeft hier geen problemen met de katten en met de paarden speelt hij. Ook de koeien in de wei vindt hij geweldig leuke speelmaatjes. Hij loopt al huppelend aan de lijn zo te springen dat de koeien vanzelf komen kijken. Waar ze dan voor bedankt worden met een grote lebber van Dolf.

Inmiddels loopt hij 1,5 uur mee in het bos en is zijn bespiering dus ook een stuk beter. Wel loopt hij dan meestal aan een gentle leader. Ook gaat hij mee aan de fiets wat hij ook leuk vind.

Dolf kan deuren open maken zowel naar buiten als naar binnen toe draaiende deuren. De omhoogstaande deurklink is voor hem geen belemmering, de koelkastdeur gaat razend snel open even als kantelramen en ramen waarbij de klink van recht naar beneden ¼ slag omhoog moet.

Waar hij toen hij kwam nog niet over een hekje van 30 cm heen kon stappen zonder te vallen, springt hij nu fluitend over hekken van 120 cm ook vanuit stilstaan. Een keer is hij door het raam naar buiten komen zetten.

Dolf is afgelopen week gecastreerd.

Bovenstaand lezend snap je hopelijk dat Dolf geen beginnershond is, geen hond voor bij kleine kinderen, al is hij hier naar de buurkinderen die op visite komen lomp maar prima. Het is ook geen hond om mee te nemen naar de kantoortuin of voor op een apartementje of die in een hekloze tuin blijft. Denk je wél een passend tehuis voor Dolf te kunnen bieden dan horen wij het graag! Dolf gaat niet gelijk bij het eerste bezoek mee en er is een proefperiode!

De kosten voor een zak RC hypoallergenic 75 euro voor 14 kg

We zijn nu aan het kijken of hij ook tegen de Prins hypo allergenic kan welke 42,50 per zak van 10 kg kost

kosten voor Zymoral 45 euro hier doe je maanden mee.

Dolfje weerwolfje eet 6 bekers brok per dag en is dus een dure kostganger.

Heb je vragen mail dan naar info@stichtingalert.nl Graag horen wij van jouw wat je hem kan bieden voor je langs komt.