Hallo ik ben Daan, maar ik word ook wel Daantje genoemd omdat dat lekkerder roept als men me lekker enthousiast roept.
Ik ben een Border Collie van bijna 3 jaar oud en nu toe aan mijn derde en hopelijk laatste eigenaar.
Ik zoek een gouden mand op een geschikte plek. Daar waar mensen mij kunnen lezen en kunnen begrijpen, me kunnen bieden wat ik nodig heb.
Met 3x per dag een wandeling rond de kerk maak je me echt niet blij. Ik wil graag rennen, energie kwijtraken en mentaal uitgedaagd worden. Als er aan die voorwaarden word voldaan, ben ik in huis rustig. Een dag iets minder is prima, maar geen dagen achter elkaar, dan word ik onrustig. Maar ja welke Border Collie zou dat niet worden. Ik krijg binnen kort een schapen aanlegtest, omdat ik overmatige interesse in schapen blijk te hebben.
Ik kan helaas stress opbouwen en als dat niet in goede banen geleid word kan ik van me af bijten. Bij mijn opvanggezin heb ik hier nog geen problemen mee gehad, maar bij mijn vorige eigenaar helaas
wel. Maar echt, ik ben ook een verschrikkelijke lieve knuffelbeer; ik ligt het liefst bij je of naast je. En als ik op schoot of naast je op de bank lig, vind ik het super fijn als je mijn buik kriebelt. Dan ga ik er echt goed voor liggen.
Ik leef in mijn opvanggezin met 2 andere honden (groot en klein) wat echt goed gaat. Hier kan ik prima alleen blijven, maar er is eigenlijk altijd wel 1 andere hond bij me.
Als je een hond zoekt die luid en duidelijk laat weten als er iemand aanbelt of binnen komt, dan heb je aan mij een verkeerde. Bezoek vind ik erg leuk, maar ik blaf niet op de deurbel, wel word bezoek enthousiast ontvangen.
Verder hebben we hier een kat. Dat gaat nu goed, maar deze kat is goed gewend aan honden en trekt zich niets aan van mij. Hierbij heb ik duidelijke begeleiding gehad. Om samen te wonen met een
andere kat, daar heb ik wel weer duidelijke begeleiding nodig.
Kippen in de tuin zijn best interessant en meestal laat ik ze met rust. Met het konijn in huis gaat het niet goed samen. Ik fixeer daar enorm op en daarom is voor zijn veiligheid gekozen om ons gescheiden te houden in verschillende kamers.
Met teven en sommige reuen kan ik prima overweg. Maar een stoere reu dat kan voor problemen zorgen wat op vechten kan uitlopen. Ik ben nu gecastreerd, omdat ik bij mijn vorige eigenaar steeds meer ruzie kreeg met andere reuen.
Grotere kinderen vind ik prima, daar kan ik heerlijk mee knuffelen of spelen met een flos. Worden de kinderen echter heel druk of juist heel boos, dan vind ik dat soms wel wat lastig. Hier zal rekening mee gehouden moeten worden. Gezien mijn verleden zal mijn gouden mand niet in een gezin met jonge kinderen staan.
Nog 1 ding, ik ben heel bang geworden voor de dierenarts. Hierdoor heb ik de dierenarts gebeten na een erg pijnlijke behandeling. Nu mag ik alleen nog uit voorzorg met een muilkorf op naar de dierenarts. Hier hebben ze me geleerd dat de muilkorf leuk is, en daarom is het geen probleem om
deze om te doen. Wel vraagt dit natuurlijk blijvende herhaling om hem leuk te houden.
Kortom, zoek jij een leuke, lieve actieve hond om samen mee te gaan trainen of lange wandelingen te maken, heb je een verstand van hondengedrag en kun je me begeleiden als ik het moeilijk heb,
dan ben ik op zoek naar jou!