mix mini bull terrier / old englisch bulldog
Teef
20-12-2020 


Raad eens hoe ik aan mijn naam kom?  Nou ik ben de lolbroek van het stel hier. 
Ik keet er wat af en moet regelmatig even geremd worden omdat ik daarin dan doordraaf.
Dit past natuurlijk wel bij mijn type; ik ben nou eenmaal een boel terriër…

En daar ging het in het verleden mis.  Ik woonde bij iemand met een autistische dochter, en die kon mijn drukke clown gedrag niet handelen. Daarna kwam ik bij mensen die moeders in huis hadden en die trainden op het gebied van correcties. Tjee, daar werd ik toch wel zenuwachtig van! Dat uitte ik door steeds drukker te worden en in kleren te happen. We kwamen in een negatieve spiraal terecht, waarna de hulp van Alert werd ingeroepen.

Hier ben ik de lolbroek zonder rem. Daar word wel aan gewerkt, zowel door de mensen hier als de andere honden die regelmatig zeggen dat ik ff rustig moet doen. Moeilijk hoor, als je jong en mijn type bent, maar met belonen voor rustig gedrag gaat het steeds beter.

Rustig aan de lijn lopen vind ik ook nog niet zo makkelijk. Ik ben wel werklustig dus doe mijn best, zeker voor een lekker voertje.  Ik houd ook van knuffelen. In het contact met andere honden is het opletten; lang niet iedere hond houdt van zo’n druktemaker als ik. Alleen heb ik een beetje een plankje voor min kop waardoor ik dat zelf nog niet zo zie. Als jij mijn nieuwe baasje wil worden zal jij daar op moeten letten. Mij aan de lijn houden en alleen laten spelen met passende speelmaatjes. Bij andere honden zal ik dan gewoon met jou mee moeten leren lopen.  Jij begint toch ook niet met iedereen op straat een praatje en dan meteen op de koffie!

Wil je een date met mij dan spring ik nu al een gat in de lucht van enthousiasme.   Let wel, ik ga niet hokken na de eerste date!  Slaap er zeker nog een nachtje over, dat doen ze dan hier dan ook. Als daarna iedereen, inclusief ikzelf, het ziet zitten ga ik op proef met je mee.  Ik neem dan mijn herplaatscontract, paspoort, en mijn eigen kleedje mee. Ik ben dan natuurlijk voldoende ingeënt, gechipt en ontwormd.